2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Euro 2020: horror áron adják a jegyeket a budapesti meccsekre az interneten

Euro 2020: horror áron adják a jegyeket a budapesti meccsekre az interneten

Holnap kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is résztvevő. A csapat két meccsét a Puskás Arénában játssza, amelyekre a belépők már rég elkeltek. Az interneten lehet még jegyet venni, persze horror áron.

Bár telt ház lehet a Puskás Arénában, azért így is akadt olyan szurkolók, akinek nem jutott jegy a hivatalos csatornákon. Sokan az interneten voltak kénytelen vásárolni, volt, aki háromszoros áron jutottak belépőhöz a magyar meccsekre. A Blikk egyik olvasója azt írta, hogy 330 eurót kérnek a Magyarország–Portugália mérkőzésre egy jobb jegyért, ami nem a kapu mögé szól, továbbá 27 euró foglalási díjat. Az összesen 357 euró, átszámítva 135 ezer forint. A világ egyik vezető focimeccsjegy-értékesítő oldala kínálja ezt. Amúgy a belépő valós ára 125 euró volt.

„Ha alaposan megnézzük, a Football Ticket Net kis betűkkel feltünteti, hogy árai a hivatalos árak fölött, alatt is lehetnek. Oké, fölött. Na de ennyivel?! Mi történik a jegyüzérrel, aki a stadion előtt kilencvenezerrel többet kér a jegyért? Elviszi a rendőr. Mi történik a világ második legnagyobb jegyértékesítőjével, amely az UEFA tudtával és beleegyezésével árulja ugyanakkora felárral a jegyet? Extra profitra tesz szert” – írta az olvasó. Döbbenetes, de ezen oldalak többségében jogszerűen működnek. Az Euro 2020-ra hazai hirdetési oldalakon is lehet még jegyet venni jókora felárral, ám nem árt vigyázni, nehogy hamis vagy többször eladott belépő legyen.

Indirekt/Blikk