KezdőlapCímlapEsküvőjén tartóztatták le a fiatal vőlegényt

Esküvőjén tartóztatták le a fiatal vőlegényt

Filmbe illő jelenetek zajlottak le egy osztrák hivatalban, ahol a bevándorlási hivatal szakította félbe az esketést.

Az alig 25 éves Hamza Törökországból származik, másfél éve egy bécsi bisztróban dolgozva ismerte meg a 40 éves német Gundulát, és nagyon hamar egymásba szerettek. Olyannyira, hogy azt is elhatározták, összeházasodnak.

Hosszú időn át tervezgették életük legszebb napját, ami ezen a hétvégén, szombaton lett volna. Ám a mesebeli esküvőből egy valóságos rémálom lett: a bevándorlási hivatal rendőrei szakították félbe a szertartást, majd elvitték a vőlegényt, írta meg a TWN. A Bécs melletti Schloss Vösendorf anyakönyvi hivatalából elvitt vőlegényt a hatóságok ki akarják toloncolni Ausztriából. 

„Ez egyszerűen szadista” – panaszkodott a menyasszony a Kurier híre szerint. Neki és a násznépnek tehetetlenül kellett végignéznie a történteket. Őt azóta pszichiátrián kezelik, nem érti, miért történhetett meg ez, és így! „Miért nem jöttek előre? Tudták, hogy hol lakunk. Ez egyszerűen szadizmus” – mondta a nő, aki azóta 50 percre meglátogathatta a párját a börtönben.

A 25 éves kurd két évvel ezelőtt azért jött Ausztriába, mert katonai szolgálatra hívták volna be Törökországba. Menedékkérelmét azonban tíz nappal ezelőtt elutasították.

„Hamza ausztriai tartózkodása a házasságkötés időpontjától kezdve legális lett volna” – közölte a férfi ügyvédje, Gregor Klammer, aki a videót is megosztotta a világgal. A szakember „barbár gyakorlatról” beszél és „törvénytelennek” tartja az esküvőn végrehajtott rendőri akciót. Attól tart, hogy ügyfelét néhány napon belül kitoloncolhatják Törökországba. „Akkor valószínűleg már a repülőtérről egyenesen katonai szolgálatra fogják besorozni” – véli az ügyvéd. Klammer fellebbezést nyújtott be az osztrák szövetségi közigazgatási bírósághoz.