KezdőlapBelföldÉs ezt miért? Még mindig Novák Katalin lakik az államfői rezidencián

És ezt miért? Még mindig Novák Katalin lakik az államfői rezidencián

Sulyok Tamás miután kiszorult az elnöki ingatlanból, így még mindig ott lakik, ahol annak idején, az alkotmánybíróság elnökeként.

Továbbra is Novák Katalin volt köztársasági elnök használja az államfői rezidenciát, emiatt Sulyok Tamás jelenlegi államfő még mindig ott lakik, ahol az alkotmánybíróság elnökeként – írja az Index.

444 értesülései szerint Novák Katalin továbbra sem költözött ki a köztársasági elnökök számára fenntartott Béla király úti rezidenciáról. Sulyok Tamás március 5-én vette át Novák Katalin helyét a hivatalban, aki február 10-én mondott le.

A jogszabály szerint „a köztársasági elnök elnöki rezidencia használatára jogosult, amelyet köteles igénybe venni” – ez azonban nem történt meg.

A portál megpróbálta elérni Novák Katalin hivatalát is azzal kapcsolatban, hogy mikor fog kiköltözni, választ azonban nem kaptak. Sulyok Tamás hivatala azonban válaszolt.

„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök és családja ugyanabban az ingatlanban élnek, amely ingatlan már köztársasági elnök úr alkotmánybírósági elnöksége alatt is rezidenciául szolgált. Nincsen szükség több, más jellegű biztonsági intézkedésre, mintha a Béla király úti rezidenciában laknának” – írták.