2020.06.04
Bulcsú
Kezdőlap Címlap Prostit csináltak volna Borbély Alexandrából

Prostit csináltak volna Borbély Alexandrából

Hiába nyerte el két évvel ezelőtt az Európa legjobb színésznőjének járó díjat, mégsem dúskál külföldi filmszerepekben a Testről és lélekről sztárja.

2017 decemberében az egész ország Borbély Alexandrát ünnepelte, aki az Európai Filmdíj berlini díjátadóján olyan nagy neveket utasított maga mögé, mint az Oscar-díjas Juliette Binoche, vagy az Oscar-jelölt Isabelle Huppert. A 33 éves színésznő a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a rangos díjat, ami azonban egyáltalán nem adott olyan nagy lendületet Alexandra karrierjének, mint azt remélte.

MTI Fotó: Kollányi Péter

– Egyszer felkértek egy német film főszerepére. Prostituáltat kellett volna játszanom, explicit jelenetekkel, meztelenül és szex közben. Amikor Enyedi Ildikó véleménye is az volt, hogy inkább ne vállaljam el, lemondtam. De az az igazság, hogy jelenleg nem dúskálok a szerepekben – vallotta be a Borsnak a színésznő, akinek nem kenyere a vetkőzés, legalábbis jó alaposan megfontolja, hogy milyen filmben és jelenetekben dobja le a ruháját.