2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Ennyibe kerül Verstappen totálkáros Red Bulljának az újjáépítése

Ennyibe kerül Verstappen totálkáros Red Bulljának az újjáépítése

Talán egy fontos elem megmenthető Max Verstappen Brit Nagydíjon összetört Red Bulljából, de az energiaitalosok nem kockáztatnak.

Mint köztudott, a legutóbbi Forma–1-es versenyen, a Brit Nagydíjon Max Verstappent úgy kilökte Lewis Hamilton, hogy totálkáros lett a holland versenyautója. Az már a baleset után is látszott, hogy komoly károk érték Verstappen kocsiját, de a pontos számokról a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko tájékoztatott.

„A dolgok jelenlegi állása szerint nagyjából 3/4 millió euró lesz, de a motor helyzete még nem tisztázott – mesélte az osztrák a német RTL-nek. – Különösen a költségsapka idején ez egy jelentős összeg, ami fáj nekünk.”

Vagyis átszámítva 270 millió forint körüli összegbe kerül újjáépíteni a Red Bullt, amely minden bizonnyal új kasztnival készül majd a Magyar Nagydíjra Verstappen számára. Hogy az erőforrással mi lesz, arról a Honda vizsgálata után születhet döntés. Mindenesetre a japánok technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu bizakodó. „Amikor először láttam felemelve az autót, azt hittem, nagy a kár. De valójában úgy tűnik, a károk kisebbek, mint ahogy először láttuk” – mondta, majd hozzátette, az egységet visszaküldik Japánba, ahol alaposan átnézik azt.

Verstappen az eset után ugyan kórházban volt, de onnan már vasárnap este eljöhetett. Marko elmondta, az F1 listavezetője jól van. „Maxnak csak egy kicsit fáj a nyaka, de ezen kívül szerencsére kutya baja. Ott lesz a rajtnál a Hungaroringen.”

Indirekt/Vezess