KezdőlapCímlapEnnyi volt: Donald Trumpot örökre kitiltotta a Facebook

Ennyi volt: Donald Trumpot örökre kitiltotta a Facebook

A volt elnököt azért tiltották le a Twitterről és a Facebookról, mert januárban a washingtoni Capitoliumnál történt, hét halálos áldozattal járó események okán felelősnek találták felbujtásban és hangulatkeltésben.

United States President Donald J. Trump arrives to a news conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington D.C., U.S. on Monday, August 10, 2020. Trump was abruptly ushered out of the briefing room by Secret Service after shots were reportedly fired in the area. Credit: Stefani Reynolds / CNP /MediaPunch August 10, 2020

A közösségi oldal vállalata által létrehozott, azonban attól függetlenül működő bizottság azt vizsgálta, hogy Trump alkalmas-e arra, hogy visszaengedjék a közösségi oldalra. A döntés magyar idő szerint délután három órakor került nyilvánosságra: a volt elnök egyelőre nem lehet jelen újra az online térben. A döntés ellenére a szervezet szerint ez nem volt jó döntés, ezért azt kérték a közösségi oldaltól, hogy az elkövetkező hat hónapban vizsgálják felül a döntést. A döntés, hogy Trump még nem használhatja a Facebookját, valószínűleg abból is adódhat, hogy a független ellenőrző bizottság a mostani határozatában megerősítette, az egykori elnök január 6-ai bejegyzései hozzájárulta, a Capitolium erőszakos ostromához, a szavai pedig legitimizálták azt. Trump nem nyugodott bele abba, hogy több közösségi oldalról is kitiltották, így elindította a saját platformját – adta hírül a Blikk.