2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Címlap Elő a vastag takarókat: reggelente már csak alig pár fok lesz

Elő a vastag takarókat: reggelente már csak alig pár fok lesz

Hajnalban alig pár fokra, délutánra maximum 25 fokos melegre kell készülni az elkövetkezendő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, jelentéktelen zápor csak a Tiszántúlon fordulhat elő. Az északi szél ugyan az Alföld középső részét leszámítva megélénkül, de erőssége elmarad a szerdaitól. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között valószínű. Késő estére általában 11-16 fok közé hűl le a levegő, de az északi, fagyzugos völgyekben már ekkor is 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Pénteken nappali gomolyfelhő-képződésre van kilátás többórás napsütéssel. Reggel pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Északkeleten nem kizárt egy-egy futó zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között valószínű.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható. Reggel pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Egy-egy záporra is lehet számítani. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-13, a csúcshőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Vasárnap – a szombati naphoz hasonlóan – a néhol előbukkanó felhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, ám a reggeli órákban köd is lehet. Egy-egy zápor kialakulhat, néhol időnként megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-15, a csúcsérték 20-25 fok között alakul.