2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Elképesztőek az angolok: még gólt sem kaptak az EB-n és már az...

Elképesztőek az angolok: még gólt sem kaptak az EB-n és már az elődöntőben vannak

Az Európa-bajnokság legsimább meccsét éppen a negyedik negyeddöntőben játszották. Sokan vélték úgy, ami aztán úgy is lett, hogy Ukrajna gyakorlatilag kipurcant erre a meccsre, Anglia nagyon simán abszolválta az újabb meccsét a végső, hőn áhított cél felé. A Wembley-ben Európa-bajnokságot nyerni. Története során először.

Nagyban meghatározta az első félidő játékát az, hogy Anglia már a negyedik percben vezetett. Raheem Sterling találta meg azt az egy labdányi helyet, amit kellet ahhoz, hogy Harry Kane-t kihagyhatatlan helyzetbe hozza. A Tottenham csatára, aki megérkezett ezzel az Európa-bajnokságra, ki is használta.

Ami a további negyvenegy percben történt, azt nem mindenki fogja majd megjegyezni. Az angolok tartották az eredményt, az ukránok pedig – amennyire csak engedte őket az ellenfél – mentek előre. Még helyzetig is eljutottak. Jaremcsuk például a 17. percben egész az angol ötösig jutott el, de ez az egész lehetetlen vállalkozásnak tűnt.

Erre tett rá még egy lapáttal a második félidő első öt perce. Ebben az időszakban el is dőlt minden. 58 másodperc telt el a második félidőből, amikor Harry Maguire Luke Shaw szabadrúgását fejelte be játszi könnyedséggel. Az ukrán védők nem nagyon tudták kezelni a helyzetet.

Négy perccel később Sterling már a második gólpassztá adta, Kane fejére varázsolta a labdát, aki Buscan lábai között fejelte be a labdát. Az angolok nagyon könnyed játékkal döntötték el 50 perc alatt a meccset.

Az angolok innentől már csak arra figyeltek, hogy ne történjen semmi baj hátul, amivel a hibátlan eredményüket rontaná. Következik majd Dánia, ami azért ennél sokkal keményebb dió lesz. Igaz, mindez már a Wembleyben.

Azért akadt még szép jelenet a meccsen. A 62. percben Kane hatalmas kapáslövését védte Buscan, majd rögtön a szögletből a csereként beálló Henderson befejelte a negyediket. Az angol csapatban még így is maradt muníció. Nagyon érdekes véghajrá elé nézünk.

Az ukránoknál Sevcsenko még pályára küldte az összes olyan játékosát, akik még nem léptek pályára. Szép gesztus lett volna a kapitánytól, de nem volt játékmegszakítás, így erre nem került sor.

Ukrajna nagyot dolgozott ezen az Eb-n. Nyugodtan kijelenthető, hogy erején felül teljesített, de ezzel egy újabb vitás kérdés eldőlt. Szerhij Rebrov egy darabig még nem lesz ukrán szövetségi kapitány, mert Sevcsenkót nem bukott edzőként fogják üvözölni Kijevben.

Indirekt/Blikk