2020.09.19
Vilhelmina
Kezdőlap Címlap Elképesztő siker: a Fradi legyőzte a Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligájában, jöhet...

Elképesztő siker: a Fradi legyőzte a Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligájában, jöhet a Molde

A Ferencváros visszavágott a tavalyi kiesésért a horvát bajnoknak: győzött 2-1-re, és már csak egy lépés választja el a Bajnokok Ligája csoportkörétől.

Üres lelátók előtt fogadta a Dinamo Zagrebet a BL harmadik selejtezőkörében a Fradi, ennek ellenére parádésan kezdett, hiszen egy perc után megszerezte a vezetést Lovrencsics góljával. A horvátok magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és egy szerencsés találattal ki is egyenlítettek: egy szöglet megcsúszott Blazic fején, majd a kapuba pattant Uzuni mellkasáról, vagyis a két utolsó érintés Fradi-játékosé volt.

Fordulás után kemény csata folyt, kevés helyzettel, majd egy félpályánál megszerzett labdával Uzuni kilépett, rávezette a kapusra a labdát, és higgadtan a bal alsóba passzolt.

A Fradi így visszavágott a tavalyi 4-0-s hazai vereségért a Dinamónak, és nem kis meglepetésre a BL play-offba jutott, ahol az azeri Qarabag és a norvég Molde összecsapásának győztesével találkozik. Azt a párharcot végül 0-0 után tizenegyesekkel a Molde nyerte, így a norvégokkal játszanak majd a zöld-fehérek.