KezdőlapCímlapElképesztő: ellopta a szarvas a vadász puskáját

Elképesztő: ellopta a szarvas a vadász puskáját

Amíg él, nem felejti el a 38 éves bácskertesi vadász a legutóbbi vasárnapot: a kupuszinai mezőn találkozott egy  kapitális szarvassal, amelynek véletlenül az agancsára akadt a puskája.

A szokatlan eset október 18-án, vasárnap történt. A szemtanúk elmondása szerint egy vadászcsoport a kukoricamezőkön keresztül  haladt, amikor az egyik kollégájuk előtt felugrott egy álmából felriadt 300 kilogrammos kapitális  szarvas. A vadász, hogy védje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja  beleakadt az állat agancsába. Az erdők királya is megijedt, lifegő fegyverrel a szarván világgá szaladt.

„Pillanatokon múlott minden, ha nem tette volna puskáját maga előtt, a szarvas biztosan megölte volna őt– vélték a kollégái. Ennek a teljesen reménytelen helyzetnek az eredménye végső soron mind a vadász, mind a szarvas számára mégis kedvező lett. Mindketten sérülések nélkül megúszták a találkozást, ugyanakkor a vadász  elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját.

„Ilyesmi még soha nem történt. Örülünk, hogy a kollégánk sérülések nélkül megúszta,  és ismét fel kell hívnunk a polgárokat, hogy figyeljenek oda, ha fegyvert találnak a környéken, vigyék el az egyesülethez – kérték a kupuszinai vadászok.

Indirekt/index