2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Elege lett: Tom Cruise visszaadja a Golden Globe-díjait

Elege lett: Tom Cruise visszaadja a Golden Globe-díjait

A háromszoros díjazott színész tiltakozásképp adja vissza a Golden Globe-okat, miután amerikai lapok megírták, hogy a díjazottakról döntő újságírószervezet, a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) tagjai több alkalommal is drága ajándékokat fogadtak el.

Az NBC csatorna, mely 1996 óta közvetíti a Golden Globe-gálákat, már jelezte, hogy a 2022-es gálát nem fogják közvetíteni.

Az NBC mellett már Scarlett Johansson, a Netflix és a WarnerMedia is kritizálta a HFPA tevékenységét, és közel 100 filmipari PR-cég is közölte, hogy távol maradnak minden eseménytől, amit a szervezet rendez, amíg nem változtatnak a működésükön.

A HFPA-t azért is érték kritikák, mert tagjai között egyetlen fekete tag sincs.

A vezetés már jelezte, hogy készek változtatni: növelni fogják a tagok számát, sok fekete tagot terveznek felvenni, illetve a tagok a jövőben nem fogadhatnak el ajándékokat a filmipar szereplőitől.

A Los Angeles Times leleplező cikkének megjelenése után arra is fény derült, hogy a HFPA egykori elnöke, Phillip Berk a szervezet több tagjával fenntartott közös csetben rasszista gyűlöletcsoportnak nevezte a Black Lives Matter mozgalmat, amiből szintén nagy botrány kerekedett.

Indirekt/atv.hu