2021.01.17
Antal, Antónia
Kezdőlap Címlap Eldőlt: Michael Schumacher fia jövőre Forma-1-es pilóta lesz

Eldőlt: Michael Schumacher fia jövőre Forma-1-es pilóta lesz

Két nap alatt megtalálta új pilótáit a Forma-1-es Haas-istálló. Szerdán bejelentették, hogy Mick Schumacher lesz a másik újonca az amerikai csapatnak. Nyolc év után tehát folytatódik a Schumacher-sztori a Forma-1-ben.

Idén még a hétvégén súlyos balesetet szenvedett Romain Grosjeannal és a dán Kevin Magnussennel állt rajthoz az amerikai bázisú Forma-1-es istálló. Jövőre egy teljesen új csapatot építenek Észak-Karolinában.

Kedden bejelentették, hogy a milliárdos, Dmitrij Mazepin 21 éves fia, Nyikita Mazepin lesz az egyik pilóta. Az orosz nem kevés pénzért vásárolta be magát az F1-be, most pedig igazi védjeggyel erősítettek. A Forma-2-es bajnokságot egy versenyhétvégével a vége előtt vezető Mick Schumacher is a csapat tagja lett, amit hivatalos oldalán is közölt a Haas.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy jövőre a Forma-1-es rácsra állhatok. Szeretném kifejezni hálámat a szüleimnek. Tudom, mi mindennel tartozok nekik. Mindig is hittem abban, hogy megvalósíthatom F1-es álmaim. És hálás vagyok minden rajongónak, akik támogatottak engem ezen az úton. Köszönet a Haasnak is, hogy ezen az úton együtt indulhatunk el” – mondta Michael Schumacher 21 éves fia.

Gunther Steiner, a Haas csapatfőnöke annyit tett hozzá, hogy Schumacher a Forma-2-ben nyújtott teljesítményével kiérdemelte ezt a lehetőséget. Érdekes évforduló lesz ez így 2021-ben, hiszen Michael Schumacher 1991-ben, éppen 30 éve, a Belga Nagydíjon mutatkozott be az F1-ben.

A korábbi hétszeres világbajnok 2013-as síbalesete óta, amelyben súlyos fejsérülést szenvedett, nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Fia karrierjét a család és Michael korábbi menedzsere, Sabine Kehm egyengeti. Mick elmondta, sosem zavarta, amikor az édesapjával hasonlították össze, hiszen a bálványának és egy nagyon különleges embernek tekinti.

Indirekt/Blikk