2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Eladó Bill Clinton híres szaxofonja

Eladó Bill Clinton híres szaxofonja

Számos zenei relikvia, köztük Bill Clinton volt amerikai elnök szaxofonja és a woodstocki fesztiválról készült eredeti fotók is megvásárolhatók az eheti heti online árverésen.

A Guernsey’s aukciósház elnöke, Arlan Ettinger elmondta, hogy az árverésen annak a New York-i szállodának, a Hotel Chelsea-nek az ajtóit is meg lehet majd venni, ahol Bob Dylan, Jimi Hendrix és Jerry Garcia lakott. A kikiáltási tárgyak között szerepel Benny Goodman klarinétja is, és egy gitár, amelyen Eddie Van Halen játszott, és Bill Clinton volt amerikai elnök szaxofonja.

A licitálók az 1969-es woodstocki fesztiválon készült fotókért és diákért is megküzdhetnek. Az eredeti képek Barry Levine, a rendezvény hivatalos fotósának munkái. De Levine Leica fényképezőgépét is meg lehet venni, amellyel megörökítette az eseményeket – írta az MTI.

Az aukción John Lennon eredeti munkáira, valamint Eric Clapton és Paul McCartney gitárjaira is lehet licitálni. A Jason Becker tulajdonában lévő gitárok bevételét a zenész gyógykezelésére fordítják, a gitáros dalszerző ugyanis amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS) szenved. Az Egy évszázad zene című online aukciót július 14-15-én rendezik meg.