2021.08.02
Lehel
Kezdőlap Címlap Éhes óriáskígyó ébresztette fel a nőt, épp fel akarta falni

Éhes óriáskígyó ébresztette fel a nőt, épp fel akarta falni

A műholdas jeladóval ellátott hüllőt az ausztrál York-félszigeten még 2014 februárjában vizsgálták utoljára a szakértők.

Forrás: Daniel Natusch

Március 9-én figyeltek fel arra, hogy a kígyó a kétgyerekes Lea-Ann Mears kertjénél tartózkodik. Bár elvileg a 4 méteresre és 4,6 kilogrammosra növő ametiszpiton (Simalia amethistina) nem mérges, és nem vadászik emberekre, a biztonság kedvéért a hüllőt figyelő egyik kutató, Daniel Natusch felhívta az asszonyt, hogy az alig 1-3 éves gyerekek érdekében vigyázzon a közelben ólálkodó kígyóval. Mivel az állat egy konténer alatt bujkált, a szakértők nem tudták elszállítani a környékről – írta az origo.

Mears a tanácsot megfogadva bezárta a gyerekek szobáinak ajtaját és ablakát, elkövetett azonban egy hibát: a saját szobájának ajtaját nyitva hagyta. A nő hajnali fél 3-kor arra ébredt, hogy a kígyó rátekeredett a lábára és iszonyatos erővel szorította. Szerencsére sikerült kiszabadulnia és csapdába ejtenie a hüllőt, így komolyabb sérülések nélkül megúszta a kalandot. Hamarosan hívta a szakértőket, akik befogták és elszállították az állatot. A kígyó azonban nem adta fel, visszatért a nő kertjébe. Ezúttal a kutyákra támadt rá, az egyik ebbell majdnem végzett, a szerencsétlenül járt állatot újra is kellett éleszteni.