2021.06.19
Gyárfás
Kezdőlap Címlap Egy hét után megtalálták a Houstonban kóborló tigrist

Egy hét után megtalálták a Houstonban kóborló tigrist

Már egy hete videóra vették, ahogy egy tigris barangol a texasi nagyvárosban, ám csak a múlt hét végén találták meg a vadállatot.

A kilenc hónapos, India névre hallgató tigrist szombaton találta meg a rendőrség, az állat állítólag jó egészségnek örvend – derül ki a BBC értesüléseiből. A tigrist még május kilencedikén vették észre, ahogy a Houston nyugati részén sétálgat, ám mire a rendőrség a helyszínre ért, egy férfi terepjáróba tette, majd elhajtott vele – közölte a rendőrség. A houstoni zsaruk megpróbálták követni a járművet, de egy idő után szem elől tévesztették. India állítólagos tulajdonosát, Hugo Cuevast több nappal később tartóztatták le, ellene gyilkosság gyanúja miatt eljárás zajlott. Cuevas ügyvédje hangsúlyozta, az állat nem az övé, viszont „gyakran részt vett India gondozásában”. A rendőrség a szombati sajtótájékoztatóján elmondta, a tigrist Cueves felesége, Giorgiana adta át a zsaruknak.

Ron Borza houstoni rendőrparancsnok kiemelte, semmilyen formában nem biztonságos ilyen háziállatot tartani. India csak kilenc hónapos, de már most nyolcvan kiló. Egy felnőtt állat meghaladhatja akár a kétszáz kilót is. Indiát vasárnap egy menhelyre szállították Cleveland Amory Black Beauty Ranch-ra (ez egy texasi állatvédő szervezet), ahol saját erdős területe és medencéje van. Tigriseket egyébként Houston határán belül tilos tartani, bár Texas állam számos területén megengedett bizonyos feltételek mellett.

Indirekt/Blikk