KezdőlapCímlapEbből mi lesz? Norvégia és Írország után Spanyolország is elismeri az önálló...

Ebből mi lesz? Norvégia és Írország után Spanyolország is elismeri az önálló palesztin államot

Pedro Sánchez nyíltan bírálta az izraeli miniszterelnököt, aki továbbra is bombázza Gázát, és nincs béketerve Palesztina számára.

Május 28-án összesen három ország fogja elismerni a Palesztin Államot. Norvégia, Írország és Spanyolország szerint erre a közel-keleti regionális béke érdekében van szükség. 

„A spanyol kormány május 28-án önálló államként fogja elismerni Palesztinát. Azok az országok, amelyek hisznek a szabályokon alapuló nemzetközi rendben, kötelesek Ukrajnában és Palesztinában kettős mérce nélkül fellépni, és mindent tőlük telhetőt megtenni, humanitárius segítségnyújtással, a kitelepítettek ellátásával és minden politikai eszköz felhasználásával, hogy kimondják: nem engedjük, hogy a kétállami megoldást erőszakkal lerombolják” – fogalmazott Pedro Sánchez miniszterelnök a spanyol parlamentben, Madridban.

A fentiek mellett a spanyol kormányfő nyíltan bírálta az izraeli miniszterelnököt, aki „továbbra is bombázza Gázát”, és „nincs béketerve Palesztina számára”. Válaszul Izrael azt közölte, hogy „sürgős konzultáció miatt” visszahívja Írországba és Norvégiába küldött követeiket – írta a Reuters.