2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Dzsudzsák Balázs a maga erejéből akar visszatérni a magyar válogatottba

Dzsudzsák Balázs a maga erejéből akar visszatérni a magyar válogatottba

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs még egy nagy dobásra készül.

Marseille, 2016. június 18. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában játszott Izland-Magyarország mérkõzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Dzsudzsák az Izland elleni meccset a barátaival közösen szurkolta végig. Az origonak erről így beszélt: Nem akarok hazudni: nagyon rossz érzés volt, hogy 2020 legszebb futballpillanatát a tévén keresztül kellett nézzem, és nem lehettem ott a csapattal. Ez örökké óriási szívfájdalom marad, ezt a továbbjutás némileg enyhítette. Egyben reményt is adott nekem, hogy jövőre ismét lesz egy lehetőség, hogy ott lebeghet a szemem előtt egy új cél…

Dzsudzsák Balázs 108-szoros válogatott játékos, ahogy Király Gáborral is. Az Origo kérdésére, hogy fontos-e számára a 109-ik válogatottság, ami rekord lenne a magyar labdarúgásban, így felelt: – Én nem azért élek, hogy egyedüli csúcstartó legyek. Sőt, ha valaki azt mondaná, hogy kegyelemből, vagy szánalomból betesz még egyszer, hogy 109-szeres válogatott legyek, akkor életemben először azt mondanám, hogy ebből nem kérek. A válogatottság nem ajándék. A múlt nagy ikonjai, Puskás Ferenc, Bozsik József, Fazekas László, Király Gábor sem engedhették meg maguknak egyszer sem, hogy ajándékba kapják a válogatott fellépést. Akkor én ezt hogyan fogadhatnám el? De abban se reménykedjen senki, hogy feladom az álmaimat. Az lebeg a szemem előtt, hogy a magam erejéből jussak vissza a válogatottba.