2022.08.15
Mária
Kezdőlap Belföld Dugókra kell számítani az M3-ason a Hungaroringnél az F1-es versenyhétvégén

Dugókra kell számítani az M3-ason a Hungaroringnél az F1-es versenyhétvégén

Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és Mogyoród környékén péntektől vasárnapig, a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején. A rendőrség a tömegközlekedés használatára buzdít.

Várhatóan az idén is lesznek dugók az M3-ason a Hungaroring környékén az idei Forma–1-es Magyar Nagydíj idején. Az M3-as autópályáról a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a Hungaroring felé lehet közlekedni. Vasárnap, a futam után az autópálya-felhajtón két irányba lehet majd haladni: a kihajtótól, illetve a Gödöllő csomóponton keresztül (M31) is lehet Budapest felé közlekedni. A verseny után a Kerek-tótól két irányba lehet közlekedni: az M3-as autópálya vagy a víztorony irányába, Szilasliget felé. A víztoronynál Mogyoródra is be lehet jutni a Pince sor-Somlói út útvonalon.

A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt csak a főbejárat felé, délután pedig csak a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni. A Mogyoród HÉV-átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban, valamint délután kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom. Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – ahogy a forgalom engedi – kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé haladhat a forgalom. A versenypálya körüli és az odavezető utakon péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben, a szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja – írta az MTI.

Tömegközlekedéssel a gödöllői HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához, a HÉV kerepesi megállójától pedig ingyenes buszok viszik az érdeklődőket a Hungaroring 3-as kapujáig. A délutáni órákban a buszok fordított irányba, a kerepesi HÉV-megálló felé haladnak. A rendőrség azt kéri, aki teheti, tömegközlekedéssel jusson el a Magyar Nagydíjra.

Egyébként csütörtöktől hétfő reggelig működik az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmából felállított rendőrtábor a Hungaroringnél, a pálya melletti parkolóban.