2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Címlap Drámaian emelkednek az ingatlanárak Szicíliában, már 2 euró egy ház

Drámaian emelkednek az ingatlanárak Szicíliában, már 2 euró egy ház

Százszázalékos áremelést hozott egy sikeres kezdeményezés Szicíliában, most már nem 1, hanem csak 2 euróért lehet házat vásárolni Sambucában.

Az olasz kisváros lélekszáma az 1950-es évektől harmadával csökkent napjainkra, és 2019-ben a polgármester úgy érezte, itt az ideje az asztalra csapni. Az 5800 lakosú városka vezetése egy euróért kezdte árulni az üresen álló házakat, azt remélve, hogy így újra benépesül a település. Az új tulajdonosoknak persze fel kellett újítaniuk a nem egyszer műemlékvédelem alatt álló épületeket, de így is dübörgött az üzlet.

Olyannyira, hogy most eljött az ideje az áremelésnek, ami rögtön duplázódást jelent: húsz lakást dobnak piacra 2 euróért. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy valójában nemegyszer licitről van szó, és az előző akciónál volt olyan épület, amely végül 25 ezer euróért ment el.

De talán így is megéri, mert olyan szomszédja lehet, mint Lorainne Bracco, aki a Nagymenőkben Henry Hill feleségét, a Maffiózókban pedig Tony Soprano pszichiáterét alakította – írta az Index.