2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Dráma! Összeesett a pályán és meghalt a válogatott labdarúgó

Dráma! Összeesett a pályán és meghalt a válogatott labdarúgó

Elhunyt az albán élvonalban szereplő KF Egnatia ghánai támadója, Raphael Dwamena, miután összeesett a pályán a Partizani elleni mérkőzésen.

Tragédiába torkollott szombaton a KF Egnatia–Partizani albán élvonalbeli futballmérkőzés: a 24. percben, 1–1-es állásnál Raphael Dwamena, a hazai csapat 28 éves, nyolcszoros ghánai válogatott csatára feltehetően szívroham következtében összeesett a pályán, majd a kórházba szállítás közben meghalt.

Mint azt az Index is írja, Dwamenának korábban is voltak már problémái a szívével. 2017 nyarán akkori klubja, a svájci FC Zürich megegyezett az átigazolásáról az angol Brightonnal, ám az orvosi vizsgálatokon nem felelt meg, mert a szíve nem volt megfelelő állapotban.

Két évvel később újabb vizsgálatoknak vetették alá, és az orvosok akkor azt javasolták, hogy azonnal fejezze be profi karrierjét, mert a szíve nincs olyan állapotban, hogy az élsporttal járó terhelést elbírja. Ennek ellenére 2020 nyarán Dániába szerződött a Vejléhez, de rövid időn belül kikerült a keretből, mert szívproblémái voltak.

Dániából Ausztriába igazolt, a Blau-Weiss Linz játékosa lett. 2021 októberében a Hartberg elleni kupameccsen összeesett a pályán és kórházba szállították. Sikerült stabilizálni az állapotát, de ezt követően jó ideig nem futballozott. Ezután ismét játszott Svájcban, majd idén januárban az Egnatiához igazolt, amelyben – a Transfermarkt adatbázisa szerint – 36 mérkőzésen 24 gólt szerzett. Ebben a szezonban tíz meccsen kilencszer talált be, ezzel vezette az albán bajnokság góllövőlistáját.