2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Döntetlen az olaszokkal: harmadik helyen jutottak tovább férfi vízilabdázóink

Döntetlen az olaszokkal: harmadik helyen jutottak tovább férfi vízilabdázóink

A magyar férfi vízilabda-válogatott 5-5-ös döntetlent játszott az olasz válogatott ellen. Ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat a csoportja harmadik helyén jutott a negyeddöntőbe. Az is biztos, hogy Montenegrót nem kapjuk majd.

Kiválóan kezdték a mieink a meccset. Igaz, csak a negyedik percben szereztük az első gólt, de az előnyt őrizni tudtuk. Az első negyedet 2-1-es előnnyel zártuk, a második végére pedig ezt megdupláztuk. Az első nyolc percben Nagy Viktornak védése sem volt, egy lövés ment kapura, abból pedig gólt lett.

Ki kell emelni a védekezést, amely kiválóan működött a meccs első félidejében. Illetve Varga Dénest, aki három lövésből három gólt szerzett, ebből kétszer is akciógólt lőtt.

Mivel mind a két csapat már negyeddöntős volt a meccs előtt is, így nem is játszottak annyira éles meccset. Az is biztos volt, hogy a másik ágon a spanyol, szerb, horvát, montenegrói csapatok közül kap mindkét gárda majd ellenfelet, így talán mindegy is volt, ki hanyadik helyen végez.

A meccs is ennek megfelelően csordogált, végig a magyar csapat vezetésével. Igaz a harmadik negyedben sokáig egyetlen olasz gól szerepelt, Angyal Dániel 1,8 másodperccel a vége előtt lőtt gólt, így 5-3-mal fordultunk az utolsó játékrészre.

Az pedig egy olasz góllal kezdődött. Továbbra is kevés gól, viszont sok kiállítás jellemezte a meccset, a védekezésünk továbbra is kifogástalan volt, elől viszont sok lövést rontottunk el. 73 másodperccel a vége előtt egyenlített Olaszország, a meccslabda is az ő kezükben volt, de emberelőnyben Nagy Viktor bravúrral védett.

Megnyerhettük volna a meccset, de a második félidőben csak egy gólt szereztünk, ezzel meg nehéz meccset nyerni. A harmadik helyen végzett csoportjában a válogatott, így a másik csoport második helyezettje ellen folytatjuk, ami biztos nem lesz Montenegró. A spanyol, szerb, horvát válogatott következhet.

„Én úgy éreztem, mi uraltuk a meccset. Aztán mi is engedtük ki. Gólokat kellett volna szerezni, a helyzetek megvoltak hozzá. Ilyen szempontból mérges is vagyok, egyszer-kétszer nem is úgy és nem is olyan iramban járt a labda. Játszottunk egy meccset, így korán reggel, jó irányba haladunk, a helyzetkihasználásra kell majd figyelni” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Indirekt/Blikk