2021.10.21
Orsolya
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes videó: csepeli buszon verték meg az idős utast

Döbbenetes videó: csepeli buszon verték meg az idős utast

Egyre többször hallani egyes „utasok” miatt kialakuló konfliktusokról a BKV járatain. Mostanában legtöbbször a maszkviselés okozza a problémákat, de a járvány előtt sem volt ez másképp, mindig van néhány, a társadalomba beilleszkedni képtelen, a normális együttélés szabályait nem ismerő alak, akik a legocsmányabb módon képesek viselkedni embertársaikkal.

Az ügyészség most éppen egy ilyen, felháborító ügyben emelt vádat. A nyomozás elég régóta tartott, mivel az eset még 2018 májusában történt.

A Fővárosi Főügyészség most társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves és egy 23 éves, többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen, akik még 2018. május 7-én, a koraesti órákban szidalmazás és köpködés után összevertek egy utast a BKV-nak a csepeli Szent Imre tér felől az Ady Endre út irányába közlekedő, 148-as járatán.

A konfliktust az okozta, hogy a két „utas” – ma már vádlottak – a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak.

Ezt szóvá tette egy, éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik emiatt alpári stílusú szitkozódást kaptak a nyakukba.

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, majd azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban, ahol megrugdossák. Ezután az idősebbik vádlott – tovább hergelve magát – odalépett az idős úrhoz, akit az arcába hajolva tovább szidott, majd le is köpte őt.

Ekkor az idős utas megpróbálta eltolni a támadóját, aki erre a társával együtt rátámadt és a fején tenyérrel és ököllel többször megütötték. A megtámadott ember rá is esett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Amikor az áldozat már menekülni próbált, az idősebbik vádlott követte őt, majd többször újra megütötte, amitől az a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett ismét elesett. Csak azért nem bántották tovább, mert ekkorra a busz férfi utasai lefogták a fiatalabb támadót.

Végül a megvert utas visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, ám újra ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a támadóknak kinyitotta az első ajtót, azok pedig leszálltak és elfutottak.

A nyomozásban kirendelt igazságügyi orvosszakértő a megvert férfinél – egyéb sérülései mellett – életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is megállapított, ezért a támadóknak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelniük a Fővárosi Törvényszéken.

Indirekt/Blikk