2020.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Döbbenetes: meztelenre kellett vetkőznie minden nőnek, mielőtt repülőre engedték volna őket

Döbbenetes: meztelenre kellett vetkőznie minden nőnek, mielőtt repülőre engedték volna őket

A Qatar Airways Dohából Sydneybe induló járaton leszállították a nőket, majd le kellett vetkőzniük, hogy megvizsgálják őket, ugyanis valaki a reptéren hagyott egy csecsemőt és próbálták megtalálni az anyját.

A koraszülött csecsemőt egy mosdóban találták meg október 2-án a dohai repülőtéren. A Sydneybe tartó repülő utasai már három órája várakoztak a repülőgép indulására a betonon, amikor megkérték a nőket, hogy szálljanak le.

Ezután a nőket elkísérték egy női doktorhoz, ahol le kellett vetkőzniük, a fehérneműt is, hogy megnézzék nemrég szültek-e.

A nők, miután visszatértek a fedélzetre láthatóan feldúltak voltak, volt aki sírt is. Mivel az utasok közt volt 13 ausztrál állampolgár is, ezért az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az ausztrál külügyminiszter, Marine Payne sértőnek nevezte a történteket és magyarázatot szeretne kapni Katartól – írja az Origo.

Az Associated Press jelentése alapján a házasságon kívüli szex bűncselekménynek számít Katarban. Régebben ezért több női vendégmunkás eltitkolta a várandósságát és külföldre utazott megszülni gyermekét, mások pedig elhagyták csecsemőjüket, hogy elkerüljék a börtönt.

Indirekt/origo.hu