2020.10.30
Alfonz
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes: könyörgött a kórházban a bántalmazott hétéves kislány, hogy hagyják meghalni

Döbbenetes: könyörgött a kórházban a bántalmazott hétéves kislány, hogy hagyják meghalni

Milyen kegyetlenségeket élhetett túl az a gyermek, aki sírva könyörgött az orvosoknak, hogy ne kezeljék? Mit élhetett át, ami miatt képtelen elhinni, hogy jobbá válhat az élete?

Jelenleg is kritikus állapotban fekszik egy mexikói kórházban az a hétéves kislány, akit valószínűleg hosszú évek óta bántalmaznak és szexuálisan zaklatnak szülei. A gyermek – a Puebla városában található Las Margaritas Kórház közleménye szerint – az orvosoknak sírva könyörgött, hogy ne kezeljék.

  • Meg akarok halni! Nem akarok visszamenni a szüleimhez, hogy tovább ütlegelhessenek – fakadt ki a gyermek, akit jelenleg belső vérzés, összeesett tüdő, égési sérülések valamint szexuális bántalmazás miatt kezelnek.

A hatóságok szeptember 3-án vették őrizetbe a kislány – Yaz – szüleit. Rafael N. és Alejandra N. azonban a rendőrség kritizálói szerint már rég rács mögött lehetne. A gyermek ugyanis az elmúlt hónapokban már háromszor került kórházba gyanús sérülésekkel: februárban vágások miatt kezelték, áprilisban bélsérülés miatt kellett műteni, augusztusban pedig olyan súlyos égési sérüléseket szerzett a fenekén, hogy az izomzat egy része is sérült – írja a CrimeOnline. Ennek ellenére egészen ősz elejéig nem tartóztattak le senkit.

A hatóságok Yaz húgának esetét is újra elővették: a hároméves gyermek halálát júniusban még véletlen fulladásnak könyvelték el, most azonban már úgy gondolják, a szülők kegyetlen bánásmódja végezhetett vele.

Az esetet tovább súlyosbítja, hogy már januárban kiderült: a gyermeket szexuálisan bántalmazzák. A kislány nagybátyja – akit akkor megvádoltak – jelenleg is szökésben van. A jogvédő szervezetek szerint érthetetlen, miért nem figyeltek oda a hatóságok az egyértelmű jelekre a januári ügy óta – akkor talán Yaz húga is életben lenne, és a hétéves lánykát is sokkal hamarabb kimenekíthették volna a kegyetlen családból.

Indirekt/Bors