2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Döbbenetes feltételeket szab a szövetségnek Hosszú Katinka

Döbbenetes feltételeket szab a szövetségnek Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok csak úgy hajlandó edzőtáborozni Dubajban, ha még bébiszittert is fizet neki a hazai úszószövetség.

Hosszú Katinka a napokban bejelentette, hogy indulni akar a jövő évi párizsi olimpián, ezért edzésbe állt, ám ahhoz, hogy megfelelően fel tudjon készülni, januárban ő is Dubajban szeretne edzőtáborozni. A háromszoros olimpiai bajnok sportolónak azonban különleges elvárásai vannak, ezeket meg is osztotta a Magyar Úszó Szövetséggel – értesült a Blikk.

Többek között azt kérte, hogy a válogatottól külön, a családja jelenlétében utazhasson a Közel-Keletre, és ott a férjével, egyben edzőjével, a kislányával és egy bébiszitterrel egy ötcsillagos szállodában tölthessék az idejüket a felkészülés során. A lap úgy tudja, egyelőre nincs döntés a szövetségben arról, kifizetik-e Hosszú Katinka edzőtáborozását, vagy sem.

„Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem volt szó, hogy ezt a Magyar Úszó Szövetség fizetné ki” – válaszolta a Telex megkeresésére Hosszú Katinka pr-csapata. „Nem igazán értjük, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok, 26-szoros világbajnok, és 20-szoros világcsúcstartó edzőtáborozási lehetőségét miért kell magyarázni. A MÚSZ feladata a versenyzők és edzők kiszolgálása, erre több milliárd forint éves állami támogatást kapnak” – írta az Iron Swim Sportegyesület sajtóosztálya.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya amúgy a napokban “vesézte ki” Hosszú Katinka helyzetét. Szerinte távol van attól az úszóklasszis, hogy főszereplő legyen a párizsi olimpián, de – mint mondja – csodálatra méltó az, hogy valakinek az a célja, hogy egy 6. olimpián is részt vegyen.

Az úszókapitány úgy látja, a döntőbe Hosszú még bekerülhet, de szinte esélytelennek tartja, hogy a többszörös bajnok úszó ismét éremmel térhetne haza az olimpiáról. Sós szerint Hosszúnak a szülés előtti utolsó versenye már egy “masszívan lefelé ívelő pályafutást” mutatott.