2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Döbbenetes adat! Az EU-ban a negyedik legtöbbet prostikra költő ország vagyunk

Döbbenetes adat! Az EU-ban a negyedik legtöbbet prostikra költő ország vagyunk

2022-ben egy átlagos magyar 15 800 forintot költött szexuális örömszerzésre: ez az adat még jócskán elmarad a 2019-estől, de a számok arra utalnak, pár év múlva meg lehet a visszazárkózás. 

Magyarországon a 2020-as pandémiás válság rendesen beszakított a prostituáltakra való költekezést. Azóta viszont folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak az adatok. Olyannyira, hogy 2022-ben egy átlagos magyar 15 800 forintot költött szexuális örömszerzésre. Igaz, ez az adat még jócskán elmarad a 2019-estől, de a számok arra utalnak, pár év múlva meg lehet a visszazárkózás.

Az EU-ban egyébként – azok közül az országok közül, akik rendelkeznek ilyen adattal – hazánk elég előkelő helyen áll a prostituáltakat illetően, ám az éllovas belgák, illetve görögök nagyságrendekkel vezetik a listát – derült ki az Eurostat friss adataiból. A 2022-re vonatkozó adatok szerint Belgiumban 1 160 millió eurót, míg Görögországban 1 010 millió euró ment éves szinten efféle dorbézolásra, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Portugália állhatott fel, éves szinten ugyanis 751 millió euró itt is jutott prostitúcióra.

Rögtön Portugália után azonban Magyarország következik a listán, amivel az adattal rendelkező országok közül a 4. helyet foglaljuk el. Hazánkban ugyanis éves szinten mintegy 391 millió euró, azaz mintegy 153 milliárd forintot generáltak az éjszaki pillangók szolgáltatásai. Az Eurostat adataiból tehát megállapíthatjuk, a magyar újra és folyamatosan egyre többet költenek prostitúcióra.