2021.04.13
Ida
Kezdőlap Címlap Döbbenet: Harry herceggel már szóba sem áll az apja

Döbbenet: Harry herceggel már szóba sem áll az apja

A herceg azt is elmondta, milyen a viszonya most a bátyjával, Vilmos herceggel, és elhagyta-e volna a királyi családot, ha nem lép be az életébe felesége, Meghan.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle mélyinterjút adtak Oprah Winfrey-nek, amiből megtudhattuk, mi állt a királyi családból való kiválásuknak a hátterében.

A hercegné például azt mondta, a brit királyi család tagjaként érzett magány és intenzív ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatai is voltak, miután összeházasodott Harry herceggel. Elmondása szerint pedig amikor kisfiát, Archie-t várta, a királyi családban téma volt, milyen sötét lesz a születendő gyermek bőrszíne.

Az interjú második felében Harry herceg is csatlakozott feleségéhez, aki főleg a családjáról beszélt. Elmondta, hogy nagymamájával, Erzsébet királynővel még mindig jó a kapcsolatuk, és a mai napig rendszeresen beszélnek vele. Egy korábbi interjúban elárulta, hogy videóhíváson keresztül szoktak kommunikálni Erzsébettel és férjével, a most kórházban lábadozó Fülöp herceggel.

Azt is mondta, bár fájt neki, hogy a királynő megfosztotta őt a királyi család tagjaként neki járó jogoktól és a címétől, de tiszteletben tartja a döntését. Azt ígérte, hogy Meghannel továbbra is támogatják majd azokat a szervezeteket és egyesületeket, amelyekkel a kilépésük előtt foglalkoztak Angliában.

Oprah megkérdezte Harryt, hogy ha nem lett volna Meghan, elhagyta-e volna Angliát és kilépett volna-e a királyi családból, határozott nemmel felelt.

Úgy fogalmazott, hogy “csapdában volt” hercegként, ahogy az apja, Károly herceg és bátyja, Vilmos herceg is csapdában van. Ezért, ha nem házasodott volna össze Meghannel, nem tudott volna csak úgy kilépni ebből a szerepből. De amint Meghan belépett az életébe, a színésznő és az ő világa a lehető legcsodálatosabb módon egyesült.

A kérdésre, hogy végül miért lépett vissza a hercegségtől, úgy válaszolt, hogy a támogatás és a megértés hiánya miatt (és ahogy korábban mondta, azért, hogy nyugodt életet biztosítson a családjának).

Arról is beszélt, hogy édesapjával és a bátyjával nem túl jó a viszonya. Amikor Kanadában éltek, kétszer beszélt Károly herceggel, aki arra kérte a fiát, hogy foglalja írásba a terveit. Harry ezt meg is tette, apja pedig ezután már nem válaszolt a hívásaira. Szerinte azért, mert ő a saját kezébe vette az életét a családja érdekében.

“Úgy érzem, cserben hagyott, mert ő is hasonlón ment keresztül, tudja, milyen a fájdalom, [ezzel Diana hercegné halálára utalt – a szerk.] Archie pedig az unokája. Ugyanakkor mindig szeretni fogom őt, de sok minden történt, sok minden fáj. Az egyik legfontosabb dolgom az lesz, hogy megpróbáljam helyreállítani a kapcsolatunkat” – ígérte a herceg.

Vilmos herceggel kapcsolatban már sokkal szűkszavúbb volt, szerinte nincs is sok mondanivaló a viszonyukról.

“Szeretem Vilmost, hiszen a testvérem, sok mindenen mentünk már keresztül. De teljesen külön utakon járunk” – mondta, hozzátéve, hogy most nagy a távolság köztük (nem csak fizikai értelemben), de reméli, hogy “az idő majd meggyógyít mindent”.

Harry arról is beszélt, hogy a királyi család már egyáltalán nem támogatja őket pénzügyileg, csak néhai édesanyja örökségének köszönhetően tudott elszakadni az uralkodói élettől. Azt is mondta, hogy a Netflixszel és a Spotifyjal kötött szerződés “sosem volt a tervük része”, de kellett a streaming szolgáltatóktól kapott pénz ahhoz, hogy kifizessék a biztonsági embereiket.

Sussex hercege és hercegnéje 2020 márciusában mondtak le királyi feladataikról, és jelenleg Kaliforniában élnek. Harry és Meghan távozását a királyi családból egy év után kellett volna felülvizsgálni. A Buckingham-palota már február 19-én megerősítette, hogy a pár nem tér vissza a királyi feladatokhoz, és Harry lemond tiszteletbeli katonai címeiről. Ez hivatalossá és véglegessé tette a házaspár elválását a királyi családtól.

Indirekt/szeretlekmagyarorszag.hu