KezdőlapCímlapDöbbenet: a második védőoltás ellenére tucatnyi orvos és ápoló koronavírusos lett

Döbbenet: a második védőoltás ellenére tucatnyi orvos és ápoló koronavírusos lett

Tizenkét római egészségügyi dolgozónál azonosították a covid-fertőzést azután, hogy átestek a második Moderna-védőoltáson is.

A Tiscali hírportál értesülései szerint gyulladásos folyamatokra utaló nyomokat találtak a covid-vakcinában részesülő orvosoknál és ápolóknál annak ellenére, hogy már megkapták a teljes védettséget biztosító második adag Pfizer-védőoltást is. Az egészségügyi dolgozók tünetmentesnek bizonyultak, a kórokozó jelenlétét egy rutinvizsgálat során derítették ki, ugyanis munkahelyükön kialakult egy nagyobb fertőzési gócpont, ezért letesztelték a teljes szakmai stábot.

Mindezek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy oltás ellenére is hordozhatjuk a koronavírust, hiába érezzük magunkat egészségesnek, másoknak könnyedén átadhatjuk a kórokozót. Egyelőre még tudományosan nem sikerült bizonyítani, valójában milyen hatásai lehetnek a nyájimmunitásra a vakcináknak – ahhoz, hogy tisztább képet kaphassunk, a lakosság 70-80 százalékának átoltottsága szükséges – adta hírül a Liner.