2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Címlap Dévényi Tibor segíti a kórházban fekvő Rózsa Györgyöt

Dévényi Tibor segíti a kórházban fekvő Rózsa Györgyöt

Tartson össze a nagy generáció! Ez Dévényi Tibor véleménye, éppen ezért a Retro Rádió műsorvezetője az elsők között volt, akik megkeresték Rózsa Györgyöt, miután a műsorvezető súlyos baleset szenvedett és meg kellett műteni a csípőjét.

Dévényi Tibor

A Magyar Televízió legendája, a Kapcsoltam műsorvezetője már harmadik hete van kórházban, és a Blikknek bevallotta, nagyon jól esett neki, amikor régi kollégája nevét meglátta a kijelzőn. A lemezlovas ráadásul saját tapasztalatait is meg tudta osztani barátjával, hiszen ő maga is át kellett, hogy essen egy súlyos műtéten, miután eltört a combcsontja, hét éve pedig maga is csípőprotézist is kapott.

– Nagyon jól esett, amikor felhívott. Vitathatatlanul sokat segített a tanácsaival, hiszen ő maga is tudja, mit kell ilyenkor csinálni, milyen érzés az, amikor az ember a jégért, amit ebben a hőségben a sebére tesz, is csak járókerettel tud elmenni – mondta Rózsa György, aki a nyolcvanas években együtt dolgozott a Magyar Televízióban Dévényivel, egyikük a Kapcsoltam, másikuk a Három kívánság műsorvezetője volt a közszolgálatinál.

– Számomra fontos, hogy ha tudok, akkor segítsek egy régi jó barátnak, ezért is hívtam. Igaz, a beszélgetéseink mostanában már nem a kalandjaink, csajozásaink történeteiről szólnak, hanem hogy hol, mi fáj – nevetett Dévényi, majd komolyra fordította a szót. – Külön felhívtam a figyelmét arra, hogy vegye komolyan a gyógytornát, mert az nagyon fontos a gyógyulásban és persze a humor is tud segíteni, abban pedig sem ő, sem én nem szenvedünk hiányt. Lelkileg is kimerítő egy ilyen helyzet, és ugyan mi, barátok támogatni tudjuk, de ahhoz, hogy ne adja fel és küzdjön, saját magában kell megtalálnia az erőt.

Indirekt/Blikk