KezdőlapBűnügyDavid Copperfieldet szexuális zaklatással vádolják

David Copperfieldet szexuális zaklatással vádolják

A 21-szeres Emmy-díjas amerikai illuzionistát durva vádak érték, miszerint 16 nőt zaklatott szexuálisan az elmúlt évtizedekben.

David Copperfieldet 16 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A férfi az ügyben személyesen még nem nyilatkozott, azonban ügyvédjén keresztül tagadta az állításokat, és valótlannak nevezte őket. Az ügyben a Las Vegas-i rendőrség nyomozott, azonban elegendő bizonyíték hiányában lezárták az ügyet – derítette ki a The Guardian.

1980 és 2014 között zaklatta a nőket szexuálisan. A vádak több mint fele olyan nőktől származik, akik azt mondták, hogy az incidens idején még kiskorúak voltak. Néhányan azt állítják, hogy 15 évesek voltak, bár lehet, hogy az illuzionista nem tudta a valódi életkorukat. 

Az ellene felhozott vádak között szerepel az is, hogy három drogozott be, mielőtt szexuális kapcsolatot létesített velük, és mivel az érintettek nem voltak tudatuknál, így ebbe nem is egyeztek bele. Ezen kívül több összesen négy nő nyilatkozta azt, hogy David Copperfield a színpadon fogdosta őket, többször is megérintette a mellüket az engedélyük nélkül az előadás közben.