KezdőlapCímlapDagad az Omega-balhé, Kóbor János és Benkő László is forog a sírjában

Dagad az Omega-balhé, Kóbor János és Benkő László is forog a sírjában

A legendás zenekar két, életben maradt tagja már szóba se áll egymással.

Ciki és Elefánt barátságának úgy tűnik örökre vége, egymás ellen fordultak. A Tények Plusznak maga Elefánt árulta el az okát. Ciki és Elefánt kapcsolata olyan mélyre süllyedt, hogy úgy tűnik nincs visszaút.

A Ciki egy ámokfutást folytat ezzel a Tribute zenekarral, ami miatt a kollegáim, Benkő, Kóbor és Mihály Tamás forognak a sírjukban – mondta Elefánt.

2020 novemberében az Omega együttes két tagját is elvesztette mindössze néhány nap eltéréssel. Az együttes basszusgitárosával és a billentyűsével is a rák végzett. Rajongók ezrei gyászolták a legendás tagokat, közben a zenekar addig áttörhetetlennek bizonyult pajzsa pedig kezdett megrepedezni.

Egy évvel később jött a következő sokk. Kóbor János halála. Az örökifjú énekes néhány hónappal 78. születésnapja után elkapta a koronavírust és kórházba került. Milliók imádkoztak a zenész felépüléséért. Az orvosok hetekig küzdöttek érte, de mindhiába. A Kossuth- díjas zenész szervezete 2021 decemberében feladta a küzdelmet.

Ez után pedig nem volt visszaút. A rajongók legnagyobb meglepetésére a zenekar ikonikus alakjainak halála után 2022-ben az Omega még élő tagjai bejelentették: lezárják az együttes 60 éven átívelő történetét.

Hiába bomlott fel az együttes Molnár György Elefánt és Debreczeni Ferenc Ciki továbbra is életben tartják társaik hagyatékát. Legalábbis a rajongók így gondolták. Most azonban derült égből villámcsapásként jött a hír. A két oszlopos tag nincsenek már jóban.

Az első problémám az volt, hogy két évvel ezelőtt feküdtem a kórházban és egy hat órás műtétet hajtottak rajtam végre. Az alatt a Debreczeni meg zenekart szervezett a hátam mögött. Annak idején, amikor ő megpróbált zenekarvezetősdizni, akkor a Benkő Laci csak annyit mondott neki és most finoman fogalmazok – hogy ülj le a fenekedre és dobolj – árulta el Molnár György.

Ciki azonban nem adta fel. Megalapította az Omega Testamentumot, hogy ezzel vigye tovább társai hagyatékát. Elefántnak azonban más a véleménye erről.

Degradálja az Omegának a múltját és erről nagyon sok rajongótól kaptam visszajelzést, akik hát nem éppen nyomdafestéket tűrő szavakkal értékelték ezt a cselekvést, vagy tevékenységet. Biztos van két-háromszáz ember, akinek mindegy, hogy ki játssza az Omega számokat és azok lelkesednek de azon kívül van még százezer, vagy kétszázezer ember – tette hozzá.

Ráadásul a gitáros szerint a Kóbor, Benkő és Mihály Tamás sem értett volna egyet vele.

Nincs Omega többé. Meghaltak a srácok, elmentek. Eltűnt egy korszak, elmúlt egy korszak. Ezt nem szabad devalválni és aprópénzre váltani – hangsúlyozta.

Az Omega dobosa és gitárosa között áll a bál. Az egykori zenésztársak és régi cimborák már nem is állnak szóba egymással.

Igazándiból barátság nem volt már köztünk hosszú ideje. Ennyi. Nincs vele miről beszélni mert nem úgy forog a feje, ahogy egy omegáshoz ez méltó lenne – fűzte hozzá Elefánt.

Hogy van-e még visszaút egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy az Omega még élő tagjai minden nap gyászolják elvesztett társaikat.

Indirekt/Tények