KezdőlapCímlapCsodás visszatérésre készül Céline Dion

Csodás visszatérésre készül Céline Dion

Úgy tűnik, reménykedhetnek a rajongók, a gyógyíthatlan betegséggel küzdő énekesnő szeretne visszatérni a színpadra.

A kanadai énekesnőt 2022-ben Stiff-person-szindrómával, azaz „merev ember szindrómával” diagnosztizálták. Ez egy ritka idegrendszeri kór, amelynek tünetei közé tartozik az izommerevség, a fájdalmas izomgörcsök, amelyektől bizonyos testrészek mozdulatlanná válhatnak. Jelenleg nincs hatékony gyógyszer rá, de különböző terápiákkal kezelhető.

Dion kénytelen volt lemondani a többek között Budapestet is érintő 2023-as világ körüli turnéját, és hosszú időre eltűnt a közönség szeme elől. Aztán legutóbb a februári Grammy-díjátadón jelent meg meglepetésszerűen a színpadon, amikor Taylor Swiftnek átadta az Év albuma díjat, miután több évig nem volt a reflektorfényben.

Majd áprilisban elvállalta a Vogue magazin fotózását és interjút is adott, amelyben beszámolt a hogylétéről.

– Jól vagyok, de rengeteg kell még dolgoznom ezen. Napról napra tervezek – mondta Céline Dion és részleteket is elárult. – Heti öt nap sport-, fizio- és hangterápián veszek részt. Most már meg kellett tanulnom együtt élni ezzel, és abbahagytam az önsajnálatot, mert az nem segít. Kezdetben azt kérdeztem magamtól: miért én? Hogyan történhetett ez? Mit tettem? Az én hibám? Persze nem kaptam válaszokat. Csak meg kell élnem mindezt.

A többek között a Titanic című film világhírű betétdalát is éneklő sztár természetesen szeretne visszatérni a színpadra, de azt még nem tudja, ez pontosan mikor történhet meg.

– Úgy döntöttem, hogy minden erőmet beleadom, hogy a testemet és a lelkemet is rendbe hozzam, a kis csapatommal. A lehető legjobb akarok lenni. Az a célom, hogy újra lássam az Eiffel-tornyot! – jelentette ki Dion. – A dolgok jelenlegi állása szerint nem állhatnék most itt, de mégis itt vagyok. Mégsem mondhatom azt: Igen, négy hónap múlva. Nem tudom… A testem majd megmondja a választ, ha eljön az idő. És eljön, ebben biztos vagyok. A jelenben élek. Ma olyan nő vagyok, aki erősnek és pozitívnak érzi a jövőt. Egyik napról a másikra haladok.

Bár hivatalos megerősítés továbbra sem érkezett, sem tőle, sem a menedzsmentjétől, de a tengerentúli információk alapján már dalokon is dolgozik Céline Dion. Előbb valószínűleg ezzel örvendezteti meg a rajongókat, de talán arra is lehet majd esély, hogy egy koncertsorozatot indítson. Persze ahhoz még jobban meg kell erősödnie, ám minden jel arra mutat, jó úton jár.

Indirekt/Blikk