KezdőlapCímlapCsepregi Éva is kapott egy idősekre vigyázó Gondosórát

Csepregi Éva is kapott egy idősekre vigyázó Gondosórát

Az idősellátásban segítő kormányzati programot népszerűsíti a Neoton Família énekese.

Az uniós finanszírozású Gondosóra program 100 milliárdos nagyságrendű tétel a költségvetésben, a célja pedig az idősek otthoni és önálló életvitelének támogatása, továbbá a készenléti szervek (rendőrség, mentők, tűzoltók) elérését szolgáló 112 segélyhívó tehermentesítése.

A program központjában speciális képesítéssel rendelkező, egészségügyi, szociális végzettségű szakemberek, pszichológusok dolgoznak, így szakavatott diszpécserek segítenek a rászoruló idős embereknek.

A Mokka pénteki adásában Csepregi Éva is erről beszélt, sőt, maga is csuklóján viselte az eszközt – vette észre a 24.hu. Mint mondta, ez nagyon nagy segítség lehet az idős embereknek.

„Főleg azoknak, akik egyedül vannak otthon. Hát… velem is előfordult már, hogy az ember akár a bevásárlás közben elesik, mert már volt ilyen. Óriási dolog, hogy a diszpécserszolgálatban megvan azoknak a telefonszáma, akiknek tudni kell, ha valami történt. Tehát a családtagokat is tudják értesíteni. És én azt hiszem, ennél nagyobb segítséget nem tudunk elképzelni” – mondta Csepregi, majd be is mutatta, hol kell megnyomni a gombot.