2020.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Búcsúzni készül Jordán Tamás, Garas Dezsőt szívesen átölelné a másvilágon

Búcsúzni készül Jordán Tamás, Garas Dezsőt szívesen átölelné a másvilágon

Harminc évvel a „Szédülés” után ismét mozifilmben kapott főszerepet Jordán Tamás (78), az Oscar-díjas Deák Kristóf (38) rendezésében készülő „Az unoka” című műben.

– Ma sem merül fel bennem, hogy szó szerinti nyugállományba kellene vonulnom, de az aktív munkás életből hamarosan visszább fogok venni, hiszen január 31-én lejár a megbízatásom, és abbahagyom a színházigazgatást harminc év után. Nagyon nehéz lesz otthagyni a szombathelyi társulatot, mert mondhatom, hogy a Weöres Sándor Színházat én hoztam létre. A szívem csücskében maradnak, de ennek be kell következnie. Ettől függetlenül, még sokat szeretnék játszani – mondta Jordán Tamás a Blikknek.

forrás: wikipedia

– Ahogy a túlvilágot és a mennyországot el kéne képzelni, arra én képtelen vagyok, de nem tartom kizártnak a folytatást. Bármikor is gondolok a halálra, mindig Szokrátész védőbeszéde jut az eszembe. Remekül levezette, hogy a haláltól nem szabad félni. Ha semmivé leszünk és utána már semmit se érzékelünk, az olyan, mintha álomképek nélkül aludnánk, ami rossznak nem mondható. Amennyiben megmarad a lelkünk és átköltözik azok közé, akiknek a lelkei előttünk költözött ebbe a szférába, az meg még jó is lehet. Sőt, nagy boldogság lehet találkozni Plátonnal, Homérosszal, de Ruszt Józsefet, Hetényi Palit avagy Garas Dezsőt is lelkemre ölelném… szó szerint.