KezdőlapCímlapBrutális támadást indított Izrael a Gázai övezet ellen

Brutális támadást indított Izrael a Gázai övezet ellen

Ugyanakkor taktikai szünetet tartottak és humanitárius folyosót nyitottak meg a térségben a mai nap folyamán és további segélyszállítmányok bejutását engedélyezték az övezetbe.

Csaknem kétszáz Hamász célpontot lőtt az izraeli hadsereg a gázai övezetben az elmúlt 24 órában. Han Juniszban pedig rajtaütöttek többek között a Hamász vezetőjének Jahja Szinvarnak a nyaralóján is az izraeli különleges egységek – adta hírül az ATV.

Az izraeli katonák egy szabadtéri terroralagút bejáratánál kerültek tűzharcba a bujkáló terroristákkal. Az elmúlt órákban újabb két izraeli katona esett el a harcokban, amivel több mint 120-ra nőtt azoknak a katonáknak a száma, akik Gázában vesztették életüket.

Dzsabaliában egy gyerekszobában, egy kiságytól pár lépésre fedeztek fel egy bejáratot a Hamász egyik terroralagútjába. De a Kamel Adwan kórházban is a legváratlanabb helyeken rejtettek el fegyvereket és lőszereket a terroristák: többek között egy inkubátorban. A kórház területén összegyűjtött fegyverekről az izraeli védelmi erők közöltek felvételeket.

„Az elesettek végakarata vezet minket. A végsőkig fogunk harcolni és elérjük minden célunkat: felszámoljuk a Hamászt, kiszabadítunk minden túszt és biztosítjuk, hogy Gáza ne válhasson újra a terrorizmus központjává, ahol Izrael állama ellen uszítanak és ahonnan támadják az országunkat” – mondta Benjamin Netanjahu, aki úgy vélte, hogy katonai nyomással tudták korábban elérni a túsztárgyalásokat. Több korábban elengedett túsz is csatlakozott Tel-Avivban ahhoz a tüntetéshez, ami a még Gázában maradt túszok kiszabadítását sürgette.

Eközben Izrael a korábbinál több segélyeket szállító kamion bejutását engedélyezte Gázába. A közösségi oldalakra is felkerülő felvételek azt mutatják, ahogy a Gázába bejutó segélyszállítmányt több tucatnyian megrohamozzák és lerabolják. Korábban helyi palesztinok arról számoltak be, hogy a segélyek nem jutnak el hozzájuk, hanem azokat lefoglalják a Hamász fegyveresei.