KezdőlapBelföldBrutális: három gyermekük szeme láttára lőtte hátba a feleségét az érdi férfi

Brutális: három gyermekük szeme láttára lőtte hátba a feleségét az érdi férfi

Az Érdi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy 32 éves nő, akit volt élettársa előző nap hátba lőtt egy airsoft puskával 3 közös kiskorú gyermekük szeme láttára. Elfogták.

A nő egy hivatalos papír aláírása miatt érkezett meg gyermekei apjának családi házához 2020. június 22-én délután. Az eddigi adatok szerint nem sokkal később, előzetes szóváltás nélkül, a gyerekek közelében volt párja felkapott egy fegyvert és hátba lőtte. A sértett ezután síró gyermekeivel távozott a helyszínről, fájdalmai miatt azonban később orvoshoz fordult, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést állapított meg nála. Tekintettel arra, hogy a beszerzett információk szerint a férfi a házban több fegyvert, köztük feltehetően éles lőfegyvert is tart, az érdi nyomozók az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték. A 2020. június 23-án kora délután végrehajtott művelet után a házban a nyomozók kutatást tartottak. Különböző típusú puskákat, gázriasztó fegyvereket, forgótáras fegyvert, airsoft fegyvereket, gumilövedékes fegyvereket, valamint feltehetően II. világháborús kézigránátot foglaltak le, amelyeket megküldtek szakértői vizsgálatra.

A 33 éves férfit kihallgatták, tettét részben elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárást, egyben elrendelték a 72 óráig érvényes ideiglenes megelőző távoltartást.

Indirekt/police.hu