KezdőlapCímlapBréking: Fucsovics Federer ellen játszhat vasárnap

Bréking: Fucsovics Federer ellen játszhat vasárnap

Fucsovics Márton simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken. Ellenfele a világranglista 80. helyén álló Tommy Paul volt. 

A magyar játékos nagy fölényben játszott és három játszmában nyert. A következő fordulóban a svájci fenomén, Roger Federer lesz az ellenfele, aki döntő szett rövidítésben tudott csak nyerni az ausztrál John Millman ellen.

A magyar teniszező az első játszmában elképesztően küzdött és 6-1-re nyerte meg azt. Miként a másodikat is. Ebben a két szettben összesen ötször vette el az ellenfele adogatását. Érdekesség, hogy az első két szett 55 perc alatt befejeződött, a harmadik viszont önmagában 52 percig tartott.

Az Origo beszámolója szerint a játékos ezzel sporttörténelmet írt, mert ő az első magyar teniszező, aki kétszer is a legjobb 16 közé jutott az ausztráliai GS-viadalon. Denis Shapovalov és Jannik Sinner legyőzése után most az amerikai Tommy Paul volt az áldozat.

A negyedik fordulóban, vasárnap, magyar idő szerint délelőtt megismétlődhet a két évvel ezelőtti nyolcaddöntő, azaz Fucsovics Roger Federer ellen játszik a nyolcaddöntőben, várhatóan vasárnap magyar idő szerint 9:00 után.

Fotó: Facebook

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután két-három hete nagyon jól érzi a szervákat, valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.
A pénteki mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet.
Illetve a harmadik szett nem volt könnyű. Ellenfelem kiment egy hosszabb mosdószünetre, és elkezdett lazán játszani. Jött egy pár nyerő, elengedte az ütéseket. Ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén rátenni még egy lapáttal- mondta.