KezdőlapBelföldBotrány: megszökött a bűnügyi felügyelet alól a 28-as villamoson gyilkolók női bűntársa

Botrány: megszökött a bűnügyi felügyelet alól a 28-as villamoson gyilkolók női bűntársa

Az egész országot felháborította, amikor április elején két hajléktalan bűnöző szíven szúrta Sz. Gábort, aki a kutyáját, Pepsit védte.

A férfiak erőszakkal akarták simogatni a kutyát, a fiatal pultos pedig megkérte őket, hogy ne tegyék – ez az életébe került. A fiú pillanatok alatt belehalt a szúrásba, a férfiakat, L. Jánost (43) és D. Károlyt (25) fél órán belül elkapták a rendőrök.

Volt azonban egyvalaki, aki az aljas tetteseket védte: D. Éva (29) a gyilkosság után azonnal a ruhájába rejtette a kést, majd bedobta az Orczy térnél egy virágosládába. Sőt, amikor faggatták a rendőrök, hogy hol van, akkor egyértelműen hazudott a hatóságoknak.

Eddig mégis bűnügyi felügyelet alatt lehetett, vagyis otthon élte a világát. És ez nem is túlzás, hiszen rendszeresen lelécelt otthonról, megszökött, csak elfogatóparancs kiadásával tudták megfogni. Itt lett elege a játékból az ügyészségnek, s míg korábban úgy vélték, D. Éva kivárhatja a nyomozás végét otthonában, most azt kérték a bíróságtól, hogy tartóztassák le a nőt.

A nyomozási bírót meggyőzte, hogy a nőt csak akkor tudják felelősségre vonni az ügyben, ha be van zárva, mert nagy a szökés veszélye – ezt ékesen bizonyította az elmúlt hónapokban.

– Próbálok menekülni az emlékek elől, ami persze képtelenség – mondta korábban lapunknak Márk, aki azon a tragikus napon együtt szállt fel a villamosra kollégájával és barátjával, Gáborral. – Állandóan azon kattogok, ha este csak öt perccel később indulunk el a villamoshoz, akkor Gábor még ma is élne. Csak abban bízom, hogy a gyilkost élete végéig börtönbe zárják…

Indirekt/Blikk