KezdőlapCímlapBotrány! Máris pénzt csinálnak Gesztesi Károly halálából

Botrány! Máris pénzt csinálnak Gesztesi Károly halálából

Január 9-én temették el, és három héttel a végső búcsú után már a boltokban van a Gesztesi Károlyról szóló, megkérdőjelezhető minőségű könyv. Készültéről még a családja sem tudott.

Gesztesi Károly január 4-én, 56 éves korában hunyt el, szerettei öt nappal később kísérték utolsó útjára. Bő három héttel ké­sőbb pedig már megírva, megszerkesztve és kinyomtatva meg is jelent róla egy igen vitatható minőségű könyv – írta meg a Bors. Az Egy élet ezer színe – Gesztesi című kiadvány 190 oldalon sorolja a színész érdemeit, korábbi televíziós és újságoknak adott interjúkból válogatva, részleteket kiragadva, pontos forrásmegjelölés nélkül. Az idézett szövegek között fellelhető sok olyan is, amit a színész lapunk hasábjain mondott el.

A könyv és a szerzője egy középiskolai diák szókészletét és fogalmazási készségét meg nem haladó színvonalon válogat Gesztesi életének történéseiből, a végére pedig be­került jó pár megemlékező szép szó is a közösségi médiából. Így Liptai Claudia és fia, Márk szavai is szerepelnek a 3490 forintért kapható kötetben, ahogy egy levél is, amelyet még maga Gesztesi Károly írt lányának, Pankának a 2007-ben megjelent Macsó papák című könyvben.

Hogy miért volt szükség a családtagok búcsúszavait be­másolni, arra egyszerű a magyarázat: információink szerint a családot senki nem kereste meg a könyvvel kapcsolatban. Sem volt feleségei, sem gyermekei nem kaptak felkérést a könyv írójától, akit egyikük sem ismer. A szerző, Tábori Andrea egyetlen más könyvet sem jegyez sem színészekről, sem egyéb témában.

A kiadó, Szalay Könyvek egyedül Németh Sándort, a Hit Gyülekezetének vezetőjét, Gesztesi Károly jó barátját kereste.

– Egy úr jelentkezett a Hit Gyülekezetének egy tagjánál, aki átadta a titkárom telefonszámát. A titkárom felhívta, és mondta, előbb szeretne vele személyesen megismerkedni, ám ahogy ezt meghallotta, nem telefonált többé. Méltatlan Karcsihoz ez a könyv, a címlap és az írás is. Puszta haszonszerzés a célja – mondta a lapnak felháborodva Németh Sándor.