KezdőlapBelföldBotrány a Vígszínházban! Hazugsággal vádolják Rudolf Pétert

Botrány a Vígszínházban! Hazugsággal vádolják Rudolf Pétert

Székely Csaba társadalmi megosztottságról szóló előadását tavaly, több hónapos előkészítő munka után törölte a színházigazgató.

Székely Csaba drámaíró tárta fel, hogy micsoda furcsaságok zajlanak a színfalak mögött. A társadalmi megosztottságról szóló előadását tavaly, több hónapos előkészítő munka után törölték. A színház akkor így fogalmazott:

„A szövegkönyv első változatának leadási határideje május 1-je volt. Május 9-én volt az olvasópróba, amelyen a színművészek nem tudták a színházi szokásoknak megfelelően a darabot végigolvasni, ugyanis a szövegkönyv nem készült el, csupán az első felvonás szövegkönyvének első tervezete.”

Székely Csaba most gyávaságnak nevezte, amiért az igazgató így döntött.

„Rudolf Pétert egész életemben tiszteltem, tehetséges színésznek tartom, éppen ezért az volt bennem, hogy szeretnék adni valamit neki, amitől szeretni fogják a színházát, új közönséget tud bevonzani, és olyan kritikai visszhangot kelt, amilyen eddig még nem volt. Ez a gesztus végül is nem valósulhatott meg.

Az, hogy teljesen ingyen végigdolgozol rabszolgatempóban három hónapot, majd kirúgnak egy hivatalos ügyvédi levéllel, és meg se beszélik veled, hogy miért, szerintem egyáltalán nem elegáns, így nem lehet bánni egy emberrel, ezt nem lenne szabad” – fogalmazott a Blikk szerint a szerző. Így folytatta:

„Azt mondta, én azelőtt írtam ki a Facebookra, hogy ez az előadás nem fog megvalósulni, mielőtt ő úgy dönthetett volna, hogy esetleg elhalasztja. Az az igazság ezzel szemben, hogy én csak azután tettem ki ezt a posztot a Facebookra, miután a színház ügyvédeitől megkaptam a hivatalos leveleket, hogy nem lesz előadás. Hazugság, amiket állít, és nem értem, hogy miért tesz ilyet. Mi a humanizmus szellemében dolgozunk, az emberiességet terjesztjük a világban, ez az egyik feladatunk, és ha valaki ez ellen vét, nem biztos, hogy alkalmas a színházvezetői posztra.”

Indirekt/Sassy