KezdőlapCímlapBőrrákos Pataki Zita, már meg is műtötték

Bőrrákos Pataki Zita, már meg is műtötték

Ez egy részlegesen rosszindulatú bőrdaganatos betegség, ami megtámadta a szervezetét.

Habár nem könnyű a téma, sőt, egyenesen nehéz a betegségekről beszélgetni, mégis nagyon fontos, hiszen így áttudjuk adni az embereknek azt, mennyire is fontos különböző szűréseken részt venni – írja meg a Metropol.

A bőrrák egyre több embert érint világszerte, kicsi bőrelváltozásokkal kezdődik, majd ha időben nem vesszük észre, távolítjuk el, akkor daganatos betegség is kialakulhat belőle. Pataki Zita is ilyen eltávolításon esett át, és nem is először életében.

Zita nagyon hasznos információkat osztott meg követőivel, például azt is, hogy ő mit tesz az ellen hogy kialakuljon a basalioma. „Túl vagyok a kis műtéten, holnap már a varratot is kiveszik. Újra basalioma.”

Ez egy részlegesen rosszindulatú bőrdaganatos betegség. Azért részleges, mert lassan növekszik és áttétet ritkán ad. „Szóval nyugi: az észlelésekor megkezdett kezelés hatékonysága kiváló! Kialakulásában a legfontosabb az évek során a bőrfelületet ért napfény mennyisége, és minősége. Elsősorban az UV B sugarakat tartják felelősnek a basalioma kialakulásáért. Nagyon erős most minden nap a UV sugárzás! Vigyázzatok magatokra! Amit én megteszek: nem napozok, ha szabadban tartózkodom 20 percnél tovább, bekenem a testem naptejjel és/vagy vállat takaró ruházatot viselek, az arcomat minden nap 50 faktoros védelmet biztosító, ásványi, professzionális fényvédővel kenem, félévente járok bőrgyógyászhoz!”