2021.02.28
Elemér
Kezdőlap Címlap Bohóctréfa: Max Verstappen jobb pilóta, mint Lewis Hamilton

Bohóctréfa: Max Verstappen jobb pilóta, mint Lewis Hamilton

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint a tavalyi Szahíri Nagydíjon világosan kiderült, hogy Max Verstappen jobb pilóta a hétszeres világbajnoknál.

Horner a holland RacingNews365.com című lapnak adott interjúban szinte végig ekézte a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton teljesítményét és képességeit, miközben Verstappent az egekig magasztalta. Szerinte ha a Red Bull megfelelő autót adna alá, Verstappen le tudná győzni Lewis Hamiltont. Azt azonban egy szóval sem említi, hogy akkor miért nem adnak olyan autót Verstappennek? Csak nem így akarják maguknál tartani a fiatal pilótát, akinek tehetségéhez amúgy kétség sem fér?

Miközben Horner smúzol Verstappennek, megfeledkezik arról, hogy egy autóversenyzőt nem a pályaszéli nyilatkozatok, hanem a győzelmei minősítenek. A versenyen nincs ha, meg volna, ott csak a teljesítmény van, amin csapat és versenyző együtt dolgozik. Az ilyen megnyilvánulásoknak legfeljebb alkonyatkor, a falunapi vigasságok végén találni hallgatóságot. Az pedig kifejezetten mosolyogtató volt, amikor azt mondta:

„… nem szabad, hogy elvakítson bennünket az, amit Hamilton elért, mert mégiscsak egy jó csomag áll rendelkezésére.” Vagy ez: “A többieknek nehéz dolguk van Max teljesítményéhez mérve. Ha megnézzük abu dhabi teljesítményét, az a pole fenomenális volt, és aztán rendkívül éretten kontrollálta a versenyt a rajttól a célig.” Na, Horner ezzel kiverte a biztosítékot. Hiszen köztudott volt, hogy a csillagosok azon a versenyen az első pillanattól kezdve szándékosan visszavették a Mercedes teljesítményét. Az ilyen dicsekvés kábé annyit ér, mint amikor a pesti belvárosban a hülyegyerek a piros lámpánál padlógázzal elstartol, majd a következő lámpánál megáll, és azt mondja: én vagyok a legjobb, mindenkit lenyomtam.