KezdőlapCímlapExkluzív: Bódi Gusztiékra gyerekeik vigyáznak a járvány alatt

Exkluzív: Bódi Gusztiékra gyerekeik vigyáznak a járvány alatt

A népszerű mulatós házaspár két hete jött haza Thaiföldről, és egy hétig senkit nem engedtek be a lakásukba. A karanténról, házassági évfordulóról és a családi összetartás fontosságáról meséltek az Indirektnek.

Néhány hete még a fél ország azért aggódott, hogy Margó és Guszti nehogy elkapja a félelmetes, – akkor még – kínai koronavírusnak nevezett fertőzést Thaiföldön. A házaspár még tavaly év végén utazott el a távol-keleti üdülőhelyre szokásos pihenésükre, meg hogy megünnepeljék a 45. házassági évfordulójukat. Ott érte őket a hír, hogy kitört Kínában a járvány. Miközben itthon sokan aggódtak értük, ők kint az egészből csak keveset éreztek, inkább csak a kezdődő pánik volt hatással a nyaralásukra: „Ahol mi voltunk, Pattayán, nem volt egy fertőzött se, mi is csak azért viseltünk maszkot, hogy megnyugtassuk az itthoniakat, hogy vigyázunk magunkra. Azt azért láttuk, hogy a járvány hírére sokan hazautaztak, meg a koronavírus miatt Kínából nem tudtak jönni az emberek az ünnepek alatt. Nem volt akkora a nyüzsgés, a szokásosnál sokkal nyugodtabb volt a hely. Megünnepeltük a 45. házassági évfordulónkat is, Margó kapott még egy gyűrűt is” – mesélte Guszti. „Akkor megígértük a gyerekeknek, hogy ha hazajövünk, önként karanténba vonulunk. De ezt már kint megkezdtük. A végén csak a szállodában voltunk, és még az elutazás előtt csináltatunk kint egy tesztet, ami negatív lett. Ahogy hazaértünk, beszéltünk a gyerekekkel, hogy egy hetet azért még várjunk a találkozással, mert jobb félni mint megijedni.”- folytatta.

Fotók: Facebook

Egy hét elzártság után végül találkozott a Bódi család, de addigra már Magyarországon is komolyabbra fordult a helyzet a koronavírus terjedése miatt. Így azt a döntést hozták, hogy Margó és Guszti a lehető legkevesebb időt töltsék a házon kívül. Azóta próbálják a dolgok jó oldalát nézni, és otthon maradni: „Margó rendbe teszi a házat, meg a könyvelési dolgokat is átnézi, hogy minden rendben legyen. Meg persze takarít, fél naponta lefújkál mindent, fertőtlenít, törölget. Kérdeztem is tőle, hogy minek kell ennyiszer letörölni a kilincseket, mikor nem jön ide senki”-mondta Guszti nevetve.

„Csak a fontos helyekre megyünk, akkor is maximum fél órára, de a napi bevásárlást Csabiék intézik nekünk. Úgy kiszolgálnak a gyerekek, még a gázpalackot se engedik cserélni a benzinkúton. Mondtam is nekik, hogy ezt el tudnám viselni még vagy harminc évig.”

Az Indirekt kérdésre, hogy nem félnek-e a betegségtől, Guszti azt válaszolta: „Óvatosak vagyunk, hogy ne kapjuk el, mondtam már neked testvérem, hogy jobb félni, mint megijedni. De kint Thaiföldön 6 kilót fogytam, minden nap edzettem, Margó 10-12 km-t gyalogolt. Szóval most egészségesek vagyunk, és figyelünk arra, hogy ez így is maradjon”