2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Bekeményítettek a németek, sok magyarnak okozhatnak ezzel gondot

Bekeményítettek a németek, sok magyarnak okozhatnak ezzel gondot

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál a koronavírus (Covid-19) ellen beadott védőoltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó. Ezzel sok magyar életét is megnehezítik, akiket keleti vakcinával oltottak nálunk.

Fotó: MTI

Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter szerdai tájékoztatóján a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban rámutatott, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban – írta az MTI. Nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni, hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok.

– Ebben az esetben nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat – mondta a miniszter.

A németek ezzel gondot okozhatnak azoknak a magyaroknak, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, így nem utazhatnak be korlátozások nélkül a nyáron Németországba.