2021.01.18
Piroska
Kezdőlap Címlap Bekeményít Szlovákia, már az ingázóknak is negatív teszt kell

Bekeményít Szlovákia, már az ingázóknak is negatív teszt kell

Tovább szigorodnak a Szlovákiába történő beutazás feltételei, megszűnik néhány eddig érvényes kivétel, és így december 7-től már az országhatár környékén élő ingázóknak, a diákoknak és a külföldön dolgozóknak is negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk a belépésnél.

Fotó: MTI

A koronavírus-járvány miatt a szlovák hatóságok az országba történő belépést már huzamosabb ideje különböző feltételekhez kötik. A meglehetősen bonyolult feltételrendszer időről időre változik. A legújabb szabályok szerint december 7-től a más országból átjáró környékén élő ingázóknak, a diákoknak és a külföldön dolgozó szlovákoknak is a határon való átlépéshez negatív eredményt mutató, úgynevezett “antigén tesztet” kell bemutatniuk, amely nem lehet régebbi 2 hétnél – írta az MTI. Ez nem jó hír az ingázó vagy üzleti útra induló magyaroknak sem.

Marek Krajcí a szigorítást azzal indokolta, hogy bár a szomszédos országokban javulás tapasztalható, a helyzet továbbra is komoly. A miniszter a szlovákiai helyzettel kapcsolatban pénteken azt mondta: arra számítanak, hogy a vírussal fertőzöttek száma tovább fog nőni, bár a kórházban kezelt betegek száma enyhén csökkent.