KezdőlapCímlapBarta Sylvia újra kórházba került, komoly vizsgálaton esett át

Barta Sylvia újra kórházba került, komoly vizsgálaton esett át

A TV2 csinos időjósa megfogadta: ha meggyógyul segít, akin lehet. Ezért férjével kórházba ment és vérplazma donornak jelentkezett.

A koronavírusból gyógyult Barta Sylvia a Dél-Pesti Centrumkórházban volt, mert olvasta, hogy vérplazma donort keresnek.

Vérplazmadonorok szeretnénk lenni, de ehhez előzetes vizsgálatok szükségesek. Most az első lépcső tettük meg a férjemmel. Az előzetes felmérést és vizsgálatokat csinálták meg. Tizenegy kémcsőnyi vért vettek tőlünk, és egy komoly orvosi konzultáción vettünk részt” – mesélte Sylvia a ripostnak.Mint donorjelölteknek, felmérték az egészségügyi állapotunkat. A levett vér pedig egy komoly laborvizsgálaton esik át, és ha ott minden kritériumnak megfelelünk, akkor lehetünk plazmadonorok. Mi nagyon szeretnénk donorok lenni, és segíteni, hiszen mindketten átestünk a fertőzésen. Mindenesetre további vérvételre is megyünk majd, akkor is, ha úgy alakul, hogy plazmadonorok nem lehetünk, a vérünket más felhasználásra is felajánlottuk.”

View this post on Instagram

Ma egy olyan helyen jártam, amit az utóbbi hónapokban nagyon szerettem volna elkerülni! Szerencsére nem mentő hozott, hanem önszántamból a saját lábamon érkeztem! Mindannyian felismerjük a főbejáratáról, hiszen hosszú heteken át mindennap láthattuk a hírműsorokban. Ez a Dél-Pesti Centrumkórház ahol koronavírusos fertőzötteket kezelnek, annak is a Szent László kórházi SARS-CoV-2 ambulanciája! Amikor még nagyon beteg voltam megfogadtam, hogy ha egyszer sikerül meggyógyulnom, akkor segíteni fogom sorstársaimat illetve súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket! Miután – hála Istennek, szerencsésen meggyógyultam végre sor kerülhetett arra, hogy elinduljon a kivizsgálási folyamat, hogy donorként vérplazmát adhassak a rászorulóknak! Mivel a férjem is átesett a fertőzésen nem volt kérdés, hogy ő is csatlakozik a donor-jelöltek táborához! Így ma ketten töltöttük ki a nagyon részletes kérdőívet és beleegyező nyilatkozatot, mind a ketten adtunk 11 kémcsőnyi vért és mind a ketten mégegyszer átestünk egy garat- és orrváladék mintavételen, hogy elindítsuk ezt a folyamatot. Köszönjük a segítő, nagyon részletes tájékoztatást az osztályon dolgozó orvosoknak! Megrázó volt látni a kórház udvarán sorakozó oxigén palackokat…S bár mi már boldogan, szabadon élhetjük mindennapjainkat, sokan még mindig az életükért küzdenek az intenzív osztályokon! Ne feledkezzünk meg róluk! Te is menthetsz életet! Ha átestél a koronavírus-fertőzésen és már újra egészséges vagy akkor jelentkezz plazmadonornak! #vérplazma #vérplazmaadás #covid19 #aftercovid #mentséletet #teislehetszhős #segíts #jónaklennijó

A post shared by Barta Sylvia (@bartasylvia_hivatalos) on