2020.08.06
Berta, Bettina
Kezdőlap Bűnügy Bajban van: több száz milliós áfacsalás miatt vették őrizetbe a világbajnok szegedi...

Bajban van: több száz milliós áfacsalás miatt vették őrizetbe a világbajnok szegedi kenust

Komoly bajba került Joób Márton háromszoros világbajnok exkenus. Megdöbbentő a hír, a szegedi önkormányzati képviselőt több száz millió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében, letartóztatásáról csütörtökön dönthet a bíróság. Joób három cégben tulajdonos, kettőben a feleségével együtt. Az egyik reklámozással, a másik futárpostai tevékenységgel, a harmadik pedig számítógépes programozással foglalkozik.

A történtekre Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata közleményben reagált.

„Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól” – írta az önkormányzat.

A képviselő a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP és a Párbeszéd képviselőjelöltje volt Csongrád megye kettes körzetében, de a Fidesz–KDNP színeiben induló B. Nagy László megelőzte. A Hit Gyülekezetének tagja, és immáron 11 gyermekes családapa.

Indirekt/Blikk