KezdőlapBűnügyAzonnali és teljes OnlyFans-hozzáférést akar a rendőrség

Azonnali és teljes OnlyFans-hozzáférést akar a rendőrség

A nyomozók szerint a gyermekbántalmazás elleni fellépéshez kell. Így könnyebben szűrheténk le a kiskorú OnlyFans tartalomkészítőket.

Tűz alá került a magukról erotikus tartalmakat fizetségért megosztó modellek által használt OnlyFans. A Reuters szerint a világ nyomozóhatóságai nehezen boldogulnak a gyermekbántalmazásos esetek felderítésével az oldalon, hiszen tartalomkészítőnként fizetőfalba ütköznek, így szükségük lenne olyan felhasználói fiókokra, amelyekbe belépve korlátlanul hozzáférhetnének az összes az oldalon publikált tartalomhoz.

A vádak szerint az OnlyFans komoly mennyiségű fiatalkorú tartalomkészítővel is rendelkezik, akik azonban rendkívül ritkán kerülnek bejelentésre. Konkrét példát felhozva tavaly áprilisban eltűnt egy 16 éves floridai lány, a hátrahagyott telefonját átkutatva kiderült, hogy hónapok óta pornográf képeket és videókat küldözgetett egy 22 éves fiatalembernek, akik kitette azokat az OnlyFans-re. 

Ethan Diazt és a lányt végül gyorsan megtalálták a rendőrök, emberkereskedelmet és egyéb vádakat hoztak fel ellene, azonban ártatatlannak vallja magát. Az OnlyFans azt állítja, hogy ismeri az összes tartalomkészítő személyazonosságát és életkorát, fiatalkorúak számára pedig alkotóként és felhasználóként is tilos a regisztráció, de a rendszere láthatóan nem tökéletes.

Az OnlyFans-nél büszkék vagyunk az általunk végzett munkára. Agresszíven felderítjük és jelentjük az efféle tartalmakat, továbbá támogatunk minden olyan személy elleni nyomozást és vádemelést, aki ilyen módon visszaél a platformunkkal – nyilatkozta az OnlyFans szóvivője.