2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Az MLSZ harcot indít a jegyüzérek ellen

Az MLSZ harcot indít a jegyüzérek ellen

A válogatott október 14-én Szerbiát fogadja, majd 17-én Litvániában lép pályára. Marco Rossi csapata jelenleg vezeti a selejtező-csoportot és jó eséllyel ki is jut a németországi tornára.

Megújul az MLSZ Szurkolói Klubja: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint a szövetség erősíteni fogja a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást – írja közleményében a Magyar Labdarúgó szövetség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken egy óra után a közösségi oldalán bejelentette, hogy minden jegy elkelt a Puskás Arénában rendezendő Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki-selejtezőre. Néhány óra alatt rengeteg jegyigénylés érkezett, sokan nem jutottak jegyhez, és ami ennél is szomorúbb, hogy a jegyüzérek szinte rögtön többszörös áron kezdték el árulni a jegyeket a sorsdöntő meccsre.

Az MLSZ-nek lépnie kellett, és a szövetség hétfő este a közösségi médiában reagált is a sokakat felháborító helyzetre, a kommünikét változtatás nélkül közöljük: 

„Kizárólag a hivatalos jegyek érvényesek a magyar-szerb mérkőzésre

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajnálatát fejezi ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a válogatott soron következő mérkőzésére, és mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.

Valamennyi értékesített jegy névre szóló, azokat átírni szabályosan csak a jegyértékesítési szabályokban foglaltak betartásával lehet. Az MLSZ jegyértékesítési és névátírási szabályait betartó vásárlók biztonságosan tudnak hozzájutni a belépőkhöz. Az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát. Ugyanakkor nem javasoljuk a szurkolóknak, hogy bármilyen, a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásároljanak jegyet, mert ez növeli a visszaélések, csalások kockázatát.

A tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása. Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba. Az ilyen jeggyel üzletelő eladók és a belépőket megvásárlók egyaránt felelősek a jelenség létezéséért. A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése (hamis jegy, több személy számára értékesített egyazon jegy stb.) hatósági eljárást vonhat maga után. Ha az MLSZ be tudta/tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz. 

Az MLSZ Szurkolói Klubja a közeljövőben megújul: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogjuk a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást. A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.”

Indirekt/Sportal