2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Az infarktusa után a szívbetegségéről mesélt Bódi Guszti

Az infarktusa után a szívbetegségéről mesélt Bódi Guszti

Rendszeres orvosi szűrésekre és beavatkozásokra jár a Bódi család Guszti infarktusa és Margó agyvérzése óta. A régi életmódjuknak hátat fordítottak, teljes életmódváltásba kezdtek. Az énekes elmondta, a nehezén már túl vannak, s odafigyeléssel meg lehet előzni a bajt.

„Én karban tartom magam folyamatosan, évek óta kötelező a diéta számomra, így salátákat eszem, emellett rendszeresen sétálunk, mozgunk” – mondta a Borsnak Bódi Guszti.

Megelőzésképpen évente egyszer jár teljes körű kardiológiai kontrollra is. A mulatóssztár még 2009-ben kapott infarktust, azóta folyamatosan vérhígítót kell szednie. Hozzátette: ezt minden ötven év felettinek ajánlott lenne szedni. Nagyon hálás az orvosának, dr. Aradi Dánielnek, aki olyan vizsgálatokat is elvégzett rajta, amiket máshol még sosem.

Margónak félévente egy speciális infúziót kell kapnia, mert 2014-ben agyérzést kapott. Bódi Guszti és felesége sikeresen vették az akadályokat, s tele vannak energiával az új életmódjuknak köszönhetően. „Amikor nyaralunk, akkor sem hanyagoljuk el a mozgást. Amikor Thaiföldön vagyunk, minden reggel sétálunk, kocogunk, erősítünk, a maradék időben úszunk, aztán jöhet a reggeli” – mondta Guszti.

Indirekt/Blikk